Popis produktu
Parametre produktu
Recenzie
, zakúpené v UDIARNE.SK
Pri montáži stojanu by pomohol návod. Našťastie podľa fotky na stránke predajcu sa mi to nakoniec podarilo zložiť ale trvalo to dlhšie ako montáž samotnej udiarne.
Parametre produktu
Popis produktu
PRENOSNÁ „ELEKTRICKÁ PÄŤDESIATKA” je najobľúbenejšia elektrická udiareň z mojej ponuky a výborne sa hodí na domáce údenie od jari do jesene. Alebo až kým teplota nespadne pod 5 °C. Vďaka kalenému sklu vo dverách udiarne môžete sledovať, ako sa proviant mení na excelentnú pochúťku.
V tomto zvýhodnenom sete nájdete okrem udiarne s elektrickou špirálou pre údenie teplým a horúcim dymom aj Generátor dymu pre údenie studeným dymom až 10 hodín (do 30 ° C), stojan a Kaiserov čistič udiarní, nech je vždy udiareň akurát.
PÄŤDESIATKA zvládne údenie tradične drevom, alebo modernejšie pomocou výhrevnej elektrickej špirály s termostatom (v kombinácii s pilinami na údenie alebo jemnou štiepkou), ktorá je už súčasťou balenia. Vďaka kalenému sklu vo dverách udiarne môžete sledovať, čo sa deje vo vnútri. Údiť môžete zavesením na háčiky alebo môžete využiť 3 poschodia roštov.
Elektrické udiarne fungujú veľmi jednoducho – výhrevnú špirálu vložíte do ohniska, do misky nasypete údenárske piliny alebo štiepku, ktorú navlhčíte a položíte priamo na špirálu. Tá štiepku sama podpáli a termostat, ktorý ovládate priamo na špirále, sa postará o správnu teplotu v udiarni. Vy iba občas kropíte štiepku, aby ste riadili množstvo dymu a správnu vlhkosť v udiarni.
Po vybratí výhrevnej špirály môžete v ohnisku zakúriť aj drobným drevom alebo pilinami na údenie.
Do udiarne sa zmestí 12 stredných rýb, cca 25 klobás alebo 10 kíl mäsa rozloženého na roštoch.
VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI: univerzálna zásuvka s výhrevnou špirálou a miskou na piliny (po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)
Údenie teplým alebo horúcim dymom si užijete aj pri minimálnej manipulácii. 2x rovný rošt 1x vlnkový rošt (na ryby) 1x set háčikov v tvare S (celkom 5 kusov) 1x set háčikov v tvare U (celkom 5 kusov) 1x Kaiserov teplomer do udiarne 1x odkvapkávacia miska (na zachytenie tuku z mäsa) 500g jemná štiepka na bravčové 500 g jemná buková štiepka (vystačí na jedno údenie)
Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.
TECHNICKÉ PARAMETRE:
- materiál: nerez
- príkon výhrevnej špirály: 2 000 W
- kapacita potravín: 10 kg
- vonkajšie rozmery: 395 x 800 x 275 mm
- rozmery komory na údenie: 395 x 525 x 270 mm
- kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky
- maximálna odporúčaná teplota: 150 °C
- váha udiarne: 14 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a nemožno ju napojiť na externý dymovod.
VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE: – Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút. – Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu. – Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí. – Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie). – Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia. – Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky. – Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 – 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Hodnotenia produktu
, zakúpené v UDIARNE.SK
Pri montáži stojanu by pomohol návod. Našťastie podľa fotky na stránke predajcu sa mi to nakoniec podarilo zložiť ale trvalo to dlhšie ako montáž samotnej udiarne.